wtorek, 30 października 2012

pieczarki


Potrzebujemy:

  • 10 dużych pieczarek 
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • bułkę tartą
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz
Pieczarki należy dobrze umyć i obrać ze skórki. Następnie odcinamy nóżki i łyżeczką wyskrobujemy delikatnie środek pieczarki tworząc łódeczki. Nóżki i środki pieczarek kroimy i razem z cebulką i smażymy na maśle dodając soli i pieprzu. Po ostygnięciu dodajemy farsz do naszych łódeczek (świetnie pasowałaby również posiekana pietruszka dorzucona do środka jeżeli ktoś lubi :)) Nasze pieczarki moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, następnie smażymy na małym ogniu. Smaczne i treściwe danie ;) 

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz