wtorek, 2 października 2012

wege leczo z cukini

Potrzebujemy:
  • 1 średniej wielkości cukinię 
  • 4 duże pomidory
  • 1 cebulę 
  • 1/2 średniej wielkości pora
  • 1 ząbek czosnku
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, czerwona papryka.
Cukinię należy umyć i pokroić w dowolny sposób, podsmażamy ją na oleju w garnku z ząbkiem czosnku. Kiedy cukinia zmięknie dodajemy w kostkę pokrojone pomidory, cebulę oraz pora. Doprawiamy solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i szczyptą papryki. Kiedy pomidory rozwalą się całkowicie, należy gotować jeszcze przez chwilę na małym ogniu do czasu osiągnięcia odpowiedniej gęstości. 

Ja podałam leczo z odrobiną brązowego ryżu .

Smacznego!
 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz