wtorek, 23 października 2012

pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta


Potrzebujemy:

  • 1 ciasto francuskie
  • 200g szpinaku 
  • ser typu feta
  • łyżkę masła
  • łyżkę mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz
Na maśle podsmażamy szpinak dodając ząbki czosnku, sól oraz pieprz. Z ciasta francuskiego wycinamy kółka, do każdego z nich nakładamy łyżeczkę ostudzonego szpinaku i odrobinę sera typu feta. Tworzymy pierożki zaciskając brzegi widelcem. Wszystkie pierożki kładziemy na papierze do pieczenia i smarujemy mlekiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200*C na ok. 20 minut. Smaczna przystawka, przekąska lub dodatek do sałatki :)

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz