- świeży szpinak
- ser typu feta
- orzechy laskowe
- oliwa z oliwek
- przyprawy: bazylia, tymianek, czosnek(świeży), pieprz.
Do miseczki wrzucamy umyte i osuszone liście szpinaku, następnie dodajemy ser feta (może być pokrojona w kostkę lub jak widać na załączonym zdjęciu po prostu pokruszona). Orzechy należy posiekać i dodać do miski z naszą sałatką. Sos którym należy polać sałatkę można zrobić samemu z oliwy z oliwek, suszonej bazylii, tymianku i ząbka świeżego czosnku oraz pieprzu lub po prostu zakupić gotowy sos instant (do tej sałatki idealnie pasuje włoski knorra).
Najlepiej smakuje z bagietką czosnkową.
Sałatka jest szybka, prosta i bardzo zdrowa ponieważ szpinak zawiera niezbędne w naszej diecie żelazo.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz