wtorek, 16 października 2012

świderki z zielonym pesto i pomidorem


Potrzebujemy:

  • 200g makaronu pełnoziarnistego
  • 3 łyżeczki zielonego pesto
  • 1 pomidor
  • pół małej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • odrobinę startego sera
  • przyprawy: sól, pieprz, swieża bazylia
Makaron gotujemy al dente. W tym czasie należy posiekać cebulę i czosnek, wrzucamy je razem z 3 łyżeczkami zielonego pesto na patelnię i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy pomidora pokrojonego w dowolny sposób, wcześniej należy pozbyć się miąższu. Smażymy wszystko przez 2 min doprawiając solą i pieprzem. Ugotowany makaron polewamy zielonym pesto z pomidorami i posypujemy odrobiną startego sera. Jeszcze listek  świeżej bazylii i gotowe. Proste i przygotowanie nie zajmuje wiele czasu :)

Smacznego!




1 komentarz:

  1. Zdrowo, smacznie, czego chcieć więcej? :) Za to uwielbiam makarony

    OdpowiedzUsuń