Potrzebujemy:
- 1 figę
- 1 łyżeczkę dżemu porzeczkowego lub malinowego
- 2-3 łyzki jogurtu naturalnego
- 3 winogrona
- łyżkę płatków owsianych
- 1 łyżeczkę płatków migdałowych
Figę należy przekroić na krzyż i dodać łyżeczkę dżemu. Na foli aluminiowej włożyłam figę razem z płatkami migdałów do piekarniczka/opiekacza na 5 min. W tym czasie do miseczki dodałam 2 łyżki jogurtu naturalnego, posypałam płatkami owsianymi i udekorowałam winogronem. Po wyjęciu figi z piekarnika ułożyłam ją na środku dodając na nią małą łyżeczkę jogurtu naturalnego, posypując płatkami prażonych migdałów i listkiem mięty.
Pyszna i zdrowa przekąska, życzę smacznego! :)
no i gdzie taką piękną figę kupić?
OdpowiedzUsuńduże pyszne figi po 99groszy były ostatnio w lidlu!
UsuńJa świeże figi dostałam wczoraj w Piotrze i Pawle :)
OdpowiedzUsuńOstatnio wreszcie się przekonałam do kombinacji z figami :) Wersja na słodko bardzo mi się podoba. Może jak jeszcze gdzieś znajdę figi to coś podobnego powstanie i u mnie :)
OdpowiedzUsuńrozkoszna przekąska :)
OdpowiedzUsuń