Przepis otrzymałam od koleżanki, szybko wypróbowałam, a teraz przedstawiam go Wam. Niech inni też rozkoszują się tym naprawdę doskonałym smakiem. Musicie koniecznie spróbować :)
Potrzebujemy:
- 1 dużą natkę pietruszki
- ok. 100g mrożonego zielonego groszku
- garść nerkowców
- oliwa z oliwek
- przyprawy: sól
Do blendera wrzucamy groszek i pietruszkę oraz uprażone wcześniej nerkowce, dodajemy kilka łyżek oliwy i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy delikatnie solą i gotowe. Takie pesto świetnie smakuje z makaronem, mnie również zasmakowało na gorącej grzance. Ostrzegam, że jest bardzooo dobre!
Smacznego!
A poniżej zdjęcie makaronu z użyciem tego pysznego pesto, świeżą rukolą i pomidorkiem koktajlowym :)
cudna zieleń
OdpowiedzUsuń