niedziela, 25 listopada 2012

pesto z pietruszki, groszku i nerkowców


Przepis otrzymałam od koleżanki, szybko wypróbowałam, a teraz przedstawiam go Wam. Niech inni też rozkoszują się tym naprawdę doskonałym smakiem. Musicie koniecznie spróbować :)

Potrzebujemy:

  • 1 dużą natkę pietruszki
  • ok. 100g mrożonego zielonego groszku
  • garść nerkowców
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól 
Do blendera wrzucamy groszek i pietruszkę oraz uprażone wcześniej nerkowce, dodajemy kilka łyżek oliwy i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy delikatnie solą i gotowe. Takie pesto świetnie smakuje z makaronem, mnie również zasmakowało na gorącej grzance. Ostrzegam, że jest bardzooo dobre!

Smacznego!

A poniżej zdjęcie makaronu z użyciem tego pysznego pesto, świeżą rukolą i pomidorkiem koktajlowym :) 


1 komentarz: